Надал говори за най-тежките си моменти през 2019

от в 12:27 на 26.12.2019
Павел Димитров

Макар и на 33 години Рафаел Надал завърши 2019 г. под No 1. Той беше най-постоянният през отиващата си година, печелейки две титли от Шлема и два Мастърс-а. 

По време на най-важните турнири през годината испанецът беше напълно готов да се противопостави на всеки един тенисист. Нещо, което не може да се каже за предходните няколко сезона.

Беше емоционален сезон във всеки един аспект. Преминах през много перипетии. В един период от кампанията достигнах върхова форма и съумях да я задържа почти до края на сезона.

2018 беше страхотна за мен, ако погледнем резултатите, но натоварването, чисто физически, беше голямо предизвикателство. Състоянието тогава ми позволи да постигна върхови резултати само на седем турнира. Завърших годината втори, макар да не можах да достигна нивото, което желаех.

В началото на 2019 имах контузия, която не ми позволи да участвам в Бризбейн. След това в Мелбърн играх, макар да се съмнявах в себе си, като мога да кажа, че се справих добре, ако изключим финала.

В Акапулко се чувствах добре, докато не усетих болка в китката и така тренирах само ден преди началото на турнира. Загубих от Кириос, въпреки че имах няколко точки, с които да затворя мача.

Лечението, на което се подложих, даде резултат, но на Индиън Уелс се появи нов проблем, този път в коляното, който не ми даде възможност да играя с Федерер на полуфинала. Този момент определям като най-трудната част от сезона.

За съжаление в последните години имах контузии, които неминуемо се отразиха на играта и резултатите ми.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

 

Оцени тази статия:
Надал говори за най-тежките си моменти през 2019 Павел Димитров
Теми:  
рафаел надал | роджър федерер | тенис | тенис бг

Коментари





Следвайте ни в Facebook