Надал: Грозните прояви на корта зачестяват, защото остават безнаказани от ATP

от в 14:45 на 19.03.2022
Мирела Николова

Двубоят от четвъртфиналите на BNP Paribas Open между Рафаел Надал и Ник Кирьос напълно оправда очакванията на феновете, тъй като станахме свидетели на множество зрелищни разигравания и първокласен тенис. Сблъсъкът обаче бе белязан и от една неприятна случка в края на мача, която можеше да доведе до сериозен инцидент, предизвикан от 26-годишния австралиец. Той изпусна нервите си и удари ракетата си с всичка сила в земята, ала след отскока от корта тя полетя към едно от децата, подаващи топките, което се размина на косъм от това да бъде ударено в главата.

Все пак всичко завърши благополучно, като Кирьос дори подари една от ракетата си на момчето на следващия ден, но случаят остава една от най-коментираните теми в тенис пространството. Сред първите, които изразиха своето мнение за ситуацията, бе Рафаел Надал, който на пресконференцията си заяви, че е необходимо АТР да налага по-сериозни наказания при подобни прояви, защото в противен случай те ще зачестят още повече.

"Не мога да взема отношение по темата, защото в този момент бях обърнат с гръб към Ник и не видях какво се е случило. Разбирам се добре с всички играчи в Тура, включително и с Ник. Може би някои хора си мислят, че се мразим заради събитията в миналото, което изобщо не е вярно. В някои отношения го харесвам много.

Разбира се, когато се преминат определени граници, ситуацията се променя. Когато позволяваш на играчите да правят някои неща безнаказано, идва момент, в който ситуацията става сложна и трябва да се вземат трудни решения. ATP трябва да преразгледа правилата си, защото подобни прояви стават все по-чести и в даден момент това ще доведе до нещо много сериозно. Не говоря само за случая с Кирьос, а като цяло. Както казах, не видях какво точно се случило днес, но в последно време все по-силно смятам, че правилата и наказанията, налагани от АТР, трябва да бъдат по-сурови", сподели 21-кратният шампион от Шлема.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Грозните прояви на корта зачестяват, защото остават безнаказани от ATP Мирела Николова
Теми:  
atp | индиън уелс | интервю | любопитно | Ник Кирьос | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook