Надал и Мъри в една и съща група във виртуалния турнир в Мадрид

от в 09:15 на 25.04.2020
Димитър Беловски

Жребият за онлайн надпреварата в Мадрид бе изтеглен. Въпреки че турнирът ще бъде във виртуалното пространство, надпреварата обещава да бъде много интересна.

Играчите при мъжете и жените ще бъдат разделени в четири групи по четирима тенисисти. Играчите, които се класират на първо и второ място в групата си, ще продължат напред към четвъртфиналите.

Световният №2 попадна в група с Анди Мъри в група 1, която се допълва още от Гаел Монфис и Денис Шаповалов.

Група №2 също не е по-малко интересна. В тази група попаднаха Доминик Тийм, Диего Шварцман, Джон Иснър и Давид Ферер.

Стефанос Циципас, който миналата година достигна финала в Мадрид, но на истински клей, ще има за съперници Фабио Фонини, Кей Нишикори и Франсис Тиафо.

Група №4 се състои от шампиона през 2018 година Александър Зверев, Давид Гофен, Карен Хачанов и Люка Пуй.

Всички те ще имат възможност да излязат на корт „Маноло Сантана“, но това ще стане виртуално, а всеки един тенисист ще си бъде у дома.

Жребият бе изтеглен от Ларс Граф, който е вицепрезидент на ATP. Граф проведе изтеглянето на жребия от дома си.

„Това са наистина висококачествени мачове, които обикновено виждаме в истински турнир. Нямам търпение да видя кой ще продължи напред от група 1, която е много конкурентна. Чакам турнира да започне в понеделник,“ каза Жерар Цобанян, който е президент на турнира в Мадрид.

Турнирът ще се проведе от 27 април до 30 април.

Турнирът има и благотворителен характер. Шампионът и при мъжете, и при жените ще получат по 150 000 евро и те ще решат колко от тези пари ще отидат за тенисисти, изправени пред финансови затруднения, след като не участват в турнири. Има предвидени още по 50 000 евро, които надпреварата ще даде на Банката за храна в Мадрид, като по този начин помогне на най-засегнатите от COVID-19.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал и Мъри в една и съща група във виртуалния турнир в Мадрид Димитър Беловски
Теми:  
александър зверев | анди мъри | давид гофен | денис шаповалов | доминик тийм | онлайн турнир | рафаел надал | стефанос циципас | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook