Надал издържа на бомбардировката на Иснър и откри успешно участието си в Рим!

от в 15:16 на 11.05.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал преодоля фрактурата на реброто си, от която беше измъчван през последния повече от месец и направи завръщането си в Тура през миналата седмица, когато отстъпи на Карлос Алкарас в четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид. Там определено се видя как левичарят все още изпитва известни физически проблеми и не е в оптималното си състояние, но той заяви, че тялото му има нужда от малко време, докато започне да работи на пълни обороти и днес ибериецът направи крачка в правилната посока. Рафа имаше нелеката задача да се справя с бомбардировката от сервис на Джон Иснър, ала не трепна нито за миг и надделя над опитния си опонент с 6:3 6:1 на старта в Рим, като по този начин си гарантира осминфинален двубой с Денис Шаповалов, когато надигра на същото място през миналия сезон, отразявайки мачбол.

Иснър нагледно показа защо е печелил цели три сета срещу Надал на клей в началните минути от сблъсъка. Американецът е първият човек, който някога е принуждавал Матадора да играе пет сета на Ролан Гарос и можехме да видим колко му е трудно на десеткратния шампион да посреща бомбите от началния удар на американеца. 208-сантиметровият играч използваше отлично своя кик сервис, за да си даде нужното време да атакува успешно мрежата, а форхенд уинърите бяха често срещано явление от неговата ракета.

Изведнъж непоставеният тенисист неочаквано се сдоби с точки за пробив в седмия гейм, но на два пъти пропусна елементарни удари за завършване и манакорецът поведе с 4:3. Впоследствие гигантът показа колебания на собствено подаване, което го изправи пред брейкбол и той не издържа на напрежението, допускайки фрапантна грешка при изпълнение на воле. 21-кратният победител в Големия шлем пък пое изцяло контрола над събитията на корта и първият сет скоро беше историята.

Надмощието на Надал стана още по-явно във втората част, където вече Иснър тотално изгуби контрола над ударите си и не съумяваше да се придвижи навреме, за да осъществи чист контакт с топката. Третият поставен вкарваше все по-висок процент от ретурите си в съперниковото поле, а те се приземяваха с впечатляваща дълбочина и наблюдавахме пълна безпомощност от страна на бившия член на топ 10, който спечели само още един гейм до края на срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал издържа на бомбардировката на Иснър и откри успешно участието си в Рим! Калоян Соколов
Теми:  
atp | денис шаповалов | джон иснър | Обзори | рафаел надал | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook