Надал: Кирьос е много тежък съперник, когато е мотивиран, но се борих до края

от в 09:41 на 18.03.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал беше изправен до ръба за пореден път двубой на Мастърса в Индиън Уелс, но испанецът отново показа, че изобщо не се притеснява да играе от догонваща позиция и съумя да надделее над Ник Кирьос в първокачествена трисетова битка, за да намери място в полуфиналите на надпреварата. Така Рафа запис своята 956-та победа на открито, с което изравни Роджър Федерер на върха по този показател и Матадора вече може все по-смело да погледне към спечелването на четвърта титла от надпреварата в Калифорния. Впоследствие Надал разкри по какъв начин е намерил сили да преодолее съпротивата на вдъхновения австралиец, а ето какво още сподели 21-кратният шампион от Шлема в последвалото си интервю на корта:

"Цялостно направих добър мач, като се има предвид колко е трудно да играеш срещу него. Ник постоянно променя динамиката на точките и освен това разполага с невероятен първи сервис. Аз обаче продължих да се боря до финалната точка и направих отличен трети сет. Знаех, че ще бъде много важно да стартирам силно в него, имайки предвид слабия ми завършек във втората част, който със сигурност беше дал известно психологическо предимство на Кирьос. Въпросното ми намерение се осъществи и прекъснах неговия устрем, но трябваше да намеря отговор на неговия начален удар, тъй като нямах почти никакъв шанс при посрещане.

Това ме накара да променя позицията си и да навляза навътре в корта на ретур, за да го разколебая по някакъв начин и идеята ми сработи. Тенисът опира до намирането на верните решения в конкретните ситуации. Не е толкова важно ти самия да да се чувстваш добре в хода на мача, колкото да извадиш опонента от комфортната му зона. Наистина съм щастлив от победата, защото Ник е един от най-тежките съперници, когато има нужната мотивация. Аз обаче имах готовност да играя до последно и издържах чисто емоционално и физически" - завърши бившият номер едно.

Източник: TennisMajors

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Кирьос е много тежък съперник, когато е мотивиран, но се борих до края Калоян Соколов
Теми:  
next gen atp finals | индиън уелс | интервюта | Ник Кирьос | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook