Надал коментира причините за изненадващото си поражение от Андрей Рубльов

от в 08:44 на 17.04.2021
Мирела Николова

В петъчния ден Андрей Рубльов шокира 20-кратния шампион от Шлема Рафаел Надал и го изхвърли от Мастърса в Монте Карло още в четвъртфиналната фаза на надпреварата. В хода на двубоя испанецът спечели едва 42% от точките, разиграни на втори сервис, като допусна цели седем двойни грешки и загуби подаването си още също толкова пъти.

На пресконференцията си след поражението Матадора изтъкна именно слабия си начален удар като главния виновник да напусне турнира в толкова ранен стадий:

„По някаква причина имах проблеми с подаването. Не мога да проумея защо, тъй като по време на тренировките всичко беше наред. Днес обаче беше един от онези дни, в които сервисът ми беше пълна катастрофа.

Началният удар е изключително важна част от цялостната игра и оказва влияние върху останалите аспекти от нея. Когато сервираш без увереност, просто се фокусираш върху нещото, което е необходимо да направиш, за да вкараш топката в полето, а не толкова върху това къде и как ще се приземи."

Манакорецът за пореден път показа, че е изключителен джентълмен, и отдаде заслуженото на своя съперник:

„Когато се изправиш срещу великолепен играч и не си на нужното ниво, трябва да загубиш. Това е лесно за разбиране." 

„Андрей беше много стабилен и заслужаваше победата повече от мен“, продължи Надал. "Борих се - това е положителното от двубоя. Въпреки това не можеш да очакваш да спечелиш без добър сервис срещу състезател като него. Той се представи феноменално - играеше агресивно, както знаех, че ще направи. Моите поздравления за него. Той е страхотен човек. Пожелавам му всичко най-добро.“

През следващата седмица на Рафа му предстои да се включи в турнира от категория АТР 500 - Barcelona Open Banc Sabadell, където е вдигал трофея също 11 пъти.

„Единственото нещо, което мога да направя сега, е да отида в Барселона и да продължа да тренирам, за да се опитам да поправя нещата, които не се получаваха днес“, завърши испанецът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал коментира причините за изненадващото си поражение от Андрей Рубльов Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | интервю | монте карло | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook