Надал направи първата крачка към девета титла в Барселона

от в 18:22 на 20.04.2016
Теодор Кафеджиев

Осемкратният шампион в Барселона Рафаел Надал стартира надпреварата с победа 6:3, 6:2 над Марсел Гранойерс във втори кръг.

Двубоят продължи продължи точно час и половина. Така през сезона до момента Рафа има 10 победи в 12 мача на клей.

Следващият му съперник е Алберт Монтанес. Дотук Матадора води с 5:0 в преките си срещи с този опонент и никога не е губил сет от него.

"Гранойерс започна много агресивно. Вятърът бе сериозен проблем. Усещах добре топката, тъй като играх много добре миналата седмица," заяви Рафа.

Надал визираше пробива, който Гранойерс осъществи в първия гейм от мача. Бившият шампион на "Ролан Гарос" обаче отговори с четири поредни в своя полза, за да затвори с лекота - 6:3.

След почивката Надал проби при първото подаване на Гранойерс, а в края на сета спечели три поредни гейма за крайното 6:2.

В същото време шампионът от миналата година Кей Нишикори също постигна победа. Той надигра с 6:4, 6:2 Тиемо де Бакер. Той взе 11-ата си поредна победа в състезанието за само 69 минути игра.

За Нишикори това е първи турнир на клей през сезона. Той не бе играл от "Мастърс 1000" в Маями, където отстъпи във финала на световния №1 Новак Джокович.

Следващият му съперник е от друг калибър - французинът Жереми Шарди.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал направи първата крачка към девета титла в Барселона Теодор Кафеджиев
Теми:  
барселона | марсел гранойерс | рафаел надал | тенис турнир в барселона

Коментари





Следвайте ни в Facebook