Надал не даде нито сет на Фонини и е на 1/4-финал

от в 08:46 на 15.02.2021
Диана Андреева

Световният номер две Рафаел Надал бе изправен пред проблеми в областта на гърба през изминалите две седмици, но контузията на испанеца очевидно се подобрява, защото през днешния ден той изигра най-добрия си мач до момента и отстрани Фабио Фонини в последователни сетове - 6:3 6:4 6:2.

20-кратният шампион от Големия шлем се нуждаеше от малко над два часа, за да може да се поздрави с успех в двубоя с Фонини и да се класира за 1/4-финалите в Австралия за 13 път в своята кариера и общо 43-то участие в тази фаза на "мейджър" надпревари.

Надал не остави почти никакви шансове на своя опонент. Въпреки че бе мотивиран да се представи по възможно най-добрия начин, както сподели в интервю по-рано, напрежението си личеше в играта на Фонини. Италианецът допусна доста грешки както на мрежата, така и от дъното на корта и по този начин не успя да измъкне нито сет на своя противник.

Рафаел от своя страна бе много стабилен. Разнообразен и агресивен в отиграванията си, испанецът си служеше по перфектен начин с началния си удар и без никакви затруднения се класира напред в турнира, където го очаква победителят измежду Стефанос Циципас и Матео Беретини.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал не даде нито сет на Фонини и е на 1/4-финал Диана Андреева
Теми:  
australian open | надал | рафаел надал | рафаел надал - фабио фонини | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook