Надал не издържа на жегата в Маями

от в 22:45 на 26.03.2016
Tennis.bg

Рафаел Надал отпадна във втори кръг на "Мастърс 1000" в Маями. Босненецът Дамир Джумхур го надигра след 2:6, 6:4, 3:0 и отказване на Надал, който не издържа на горещините в Маями. За Джумхур това е първи успех над състезател от топ 10 в кариерата му.

В първия сет и Джумхур изпитваше затруднения да се приспособи към жегата и високата влажност като поиска помощ от физиотерапевт. Той даде на опонента 12 възможности да пробие и Надал без проблеми спечели с крайното 6:2.

След почивката обаче, Надал допусна четири пробива в следващите сетове, повика два пъти физиотерапевта на корта и накрая се предаде след час и 50 минути игра.



В трети кръг Джумхур ще играе с Михаил Кукушкин, който се справи с Томас Белучи. Бразилецът също се отказа в третия сет. За Кукушкин това е първо участие толкова напред в тази надпревара.

Така турнирът в Маями остава един от малкото големи състезания, които Рафа никога не е печелил в кариерата си. Миналата година той също отпадна рано след поражение от Фернандо Вердаско.

"Не се чувствам добре," обърна се Рафа към физиотерапевта на корта, който дойде да провери състоянието му.

За последно не бе довършвал свой мач през 2010-а на Откритото първенство на Австралия срещу Анди Мъри в четвъртфиналите. Или иначе казано 443 мача по-късно.

"Надявам се всичко да бъде наред. Дано няма нещо сериозно. Не се чувствах сигурен и затова реших да спра.  Иначе всичко бе наред до края на първия сет. С течение на времето всичко се влошаваше - ставаше все по-лошо. Опитах да доиграя мача, но бях твърде замаян," допълни Матадора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал не издържа на жегата в Маями Tennis.bg
Теми:  
дамир джумхур | рафаел надал | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook