Надал: Не ме интересува дали Федерер или Джокович имат повече Шлемове

от в 10:39 на 25.05.2021
Тея Кръстева

Рафаел Надал печели първия си трофей от Големия шлем няколко дни, след като е навършил 19 години. Това се случва при неговия дебют на Roland Garros през 2005г. Оттам насетне Матадора печели рекордните 13 титли на Откритото първенство на Франция, като единствено не успява да триумфира през 2015-а и 2016-а.

Roland Garros не е единственият турнир, на който Рафа показва отлични резултати. Испанецът печели първата си титла на Wimbledon през 2008-а, а в следващите 2 години добавя трофеите от Australian Open и US Open. По този начин на 24 години "Краля на клея" вече е носител на всичките титли от Големия шлем!

Говорейки за GOAT състезанието (Greatest of All Time - най-добрият за всички времена) между него, Роджър Федерер и Новак Джокович през февруари 2020-a, Рафа Надал сподели:

"Роджър, Новак и аз имаме съвместна група в WhatsApp. Занимаваме се с едно и също нещо в продължение на много години и тримате обожаваме тениса.

Също така имаме отговорността да рекламираме нашия спорт по най-добрия начин, опитвайки се да издигнем тениса на още по-високо ниво. Не се шегуваме често за титлите ни от Големия шлем. Разбира се, бих се радвал да приключа кариерата си с най-много Мейджър трофеи в сравнение с всеки друг, само че това не е нещо, от което съм обсебен.

Щастлив съм от постиженията си. Животът ще продължи без значение дали Федерер или Джокович (или и двамата) спечелят повече титли от Големия шлем от мен. След 10 години този факт няма да ме направи нито по-щастлив, нито по-тъжен. Опитвам се да се наслаждавам на това, което правя.

Не искам да залагам или да предполагам кой ще бъде на върха. Аз съм просто част от процеса." - завърши 20-кратният носител на титли от Големия шлем. 

Източник: TennisWorldUSA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Не ме интересува дали Федерер или Джокович имат повече Шлемове Тея Кръстева
Теми:  
надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook