Надал: Не съм глупав, за да искам финал срещу Федерер

от в 15:17 на 08.07.2018
Георги Христов

Рафаел Надал си гарантира, че ще остане на световния връх и след края на Уимбълдън. Носителят на 17 титли от Големия шлем се класира за четвъртия кръг на "Ол Инглънд Клъб" u по този начин защити 180-те точки, които бе спечелил през миналата година. Така, каквото и да се случи до края на турнира, испанецът ще остане начело пред Роджьр федерер. Дори да спечели титлата, Маестрото няма как да го изпревари, като максимумът, което може да направи, е да запази дистанцията от 50 точки. Това обаче ще се случи само ако Надал отпадне още в следващия кръг.

Рафа записа третия си успех на свещената трева в Лондон, след като отстрани без никакви затруднения 19-годишния австралиец Алекс де Минор (№80). Испанецът стигна до чист успех с 6:1, 6:2, 6:4 за 122 минути и очаква в следващата фаза Иржи Весели.

"Алекс е талантлив състезател. Тревата пасва на стила му. Не искам да говоря за финал или нещо подобно. Далеч съм от тази мисъл. Разбира се, ако стигна до тази фаза, в никакъв случай не искам да играя с Федерер. Предпочитам да срещна някой друг, не съм глупав", сподели Матадора. "Позитивно настроен съм, че отново ще играя във втората седмица. Това е добър старт," допълни той.

При победа над Весели Надал може да срещне на четвъртфиналите Хуан Мартин дел Потро (№4). Аржентинецът се наложи с 6:4, 7:6(4), 6:3 над Беноа Пер (№47), като ще играе срещу друг французин - Жил Симон (№53). Кулата от Тандил достигна до осминафиналите в турнира за четвърти път, като по този начин подобри постижението на сънародника си Давид Налбандян. Нещо повече, той го измести в още две национални категории, изпреварвайки от второто място финалиста от 2002-а за най-много победи в турнири от Големия шлем - 87, както и подобрявайки рекорда за най-много успехи на Уимбълдън - 20.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Не съм глупав, за да искам финал срещу Федерер Георги Христов
Теми:  
рафаел надал | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook