Надал: Нямам желание да коментирам случая с Джокович, това е негова грешка

от в 17:59 на 17.01.2022
Диана Андреева

Депортирането на Новак Джокович извън Австралия и забраната на сърбина да участва в Australian Open 2022 предизвиква сериозен отзвук сред тенис почитателите и състезателите. Своето мнение по случая изказаха сериозна част от елита на мъжкия тенис, включително и 20-кратният шампион от Големия шлем Рафаел Надал. Матадора бе остър в думите си и дори се извини на интервюиращите по време на пресконференцията си за използвания груб тон, а след това започна отначало и даде кратък отговор на зададения въпрос:

"Ако трябва да бъда честен, наистина нямам желание да да коментирам допълнително тази тема. Никога няма да застана срещу думата на съда, защото такива са правилата и трябва да им се подчиняваме. Разбира се, че отсъствието на Джокович е забележимо. Случилото се е абсолютна каша, Новак допусна грешка. Но той носи отговорност за действията си и не би трябвало да прехвърля вината на друг." - завърши Надал.

Nadal asked about Djokovic again.
"By the way, I'm quite tired of that subject. When he won the first trial I said here that the justice had spoken. Yesterday the decision was different. I will never be against what the justice says".

— José Morgado (@josemorgado) January 17, 2022

Испанецът пропусна втората половина от миналия сезон поради контузия, но започна 2022-ра по възможно най-добрия начин - с титла на АТР 250 турнира в Мелбърн. Матадора пренесе силната си игра и на Australian Open, където тази сутрин стартира с безупречна победа над Маркос Жирон. Рафа бе на забележителна висота от първата до последната точка в двубоя и заслужено се поздрави с рутинен успех, като така си осигури участие във втория етап на напреварата, където ще се изправи срещу Яник Ханфман.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Нямам желание да коментирам случая с Джокович, това е негова грешка Диана Андреева
Теми:  
australian open | джокович | надал | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook