Надал обезличи МакДоналд и се класира за третия кръг в Париж

от в 16:26 на 30.09.2020
Марк Хаджижеков

Рафа Надал бе абсолютно безмилостен в мача си от втория кръг на Ролан Гарос срещу Макензи МакДоналд; ,,Матадора" даде едва четири гейма на опонента си в курса на двубоя след 6:1 6:0 6:3, като по този начин вторият тенисист в света даде явна заявка за титла №20 от Големия шлем в славната си кариера. В битка за място на осминафиналите в Париж Рафа ще се изправи срещу Кей Нишикори или Стефано Травалия. 

Началото на двубоя не предвещаваше тоталната липса на интрига, съпътстваща този мач, след като МакДоналд спечели безоблачно първия си сервис гейм. При 2:1 обаче дойде ред на нулев пробив на сметката на левичаря от Манакор, който впоследствие спечели цели 11 поредни гейма, за да се добере на сет от успеха в срещата след само един час престой на корта. 

Надал впечатли с безупречно придвижване по основната линия, докато неговият съперник видимо не бе на висота; американският тенисист допускаше безумен брой непредизвикани грешки, които парираха всячески шансовете му за каквато и да е конкурентоспособност в този сблъсък. 

Третата част по нищо не се различи от предходните две, след като Рафа отново продължи да бъде тоталният доминатор на корта. Все пак Надал се поздрави с един пробив в началото на частта, което в крайна сметка се оказа напълно достатъчно за испанеца, който не след дълго се поздрави и с успеха в срещата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал обезличи МакДоналд и се класира за третия кръг в Париж Марк Хаджижеков
Теми:  
макензи макдоналд | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook