Надал официално се отказа от финалите в Лондон

от в 18:22 на 05.11.2018
Георги Христов

Рафаел Надал обяви, че няма да участва на ATP World Tour Finals в Лондон. По този начин 32-годишният испанец слага край на своите изяви през 2018 година. От своя страна испанецът има проблеми с коремен мускул и травма в глезена.

"Беше сложна година - много добра, когато бях здрав, но като цяло трябваше да се боря с травми. Ще направя всичко възможно да започна новия сезон в добро състояние. Много исках да участвам и в Париж, и в Лондон. За съжаление бях спрян от проблем с коремен мускул в Париж, а освен това се нуждая от операция на глезена. Досега успявах да се справя с болката в глезена. Надявам се да бъда в оптимално състояние за следващия сезон," заяви Надал.

Интересното е, че Надал има само един завършен турнир на твърди кортове през 2018 и го е спечелил - "Мастърс 1000" в Торонто.

Освен Надал от участие се отказа и Хуан Мартин дел Потро, а на техните места попадат №9 Кей Нишикори и №10 Джон Иснър.

Финалният турнир на АТР е едно от малкото топ състезания, които Рафа никога не е печелил. Той е пропускал тази надпревара общо шест пъти. В последните години шест титли има Роджър Федерер, Новак Джокович е с пет, а Анди Мъри има един трофей. Миналогодишният шампион в британската столица Григор Димитров пък не успя да се класира.

Останалите участници през 2018 са Новак Джокович, Роджър Федерер, Александър Зверев, Кевин Андерсън, Марин Чилич, Доминик Тийм и Кей Нишикори.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал официално се отказа от финалите в Лондон Георги Христов
Теми:  
атр финали | мастърс лондон | рафаел надал | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook