Надал: Победата на Фриц над Рубльов е по-ценна, отколкото успехът му срещу мен

от в 00:32 на 23.03.2022
Мирела Николова

Тазгодишното издание на Мастърса в Индиън Уелс предостави нов прочит на понятието "американска мечта", след като представителят на домакините Тейлър Фриц донесе огромна радост на сънародниците си, триумфирайки с трофея в Калифорния, като по този начин се превърна в първия американец, вдигнал купата от 2002-ра насам, когато това стори Андре Агаси. По пътя си към титлата местният любимец надигра Андрей Рубльов на полуфиналите, след което на финала спря серията на Рафаел Надал от 20 поредни победи.

По време на заключителния сблъсък Матадора изпитваше физически проблеми, които не му позволиха да извади на показ най-доброто от себе си и да бъде напълно конкурентоспособен на противника си. Това призна и самият испанец в свое интервю, като изрази мнение, че именно поради тази причина успехът, постигнат от Фриц в полуфиналната фаза, е имал по-голяма стойност за него, отколкото този на финала.

"Тейлър беше невероятен. Той играеше изумително в хода на цялата надпревара, особено на полуфиналите, когато успя да разгърне пълния си потенциал. Мисля, че победата му над Рубльов означава повече за него, отколкото тази срещу мен на финала, защото тогава той се изправи срещу далеч по-тежък съперник, отколкото бях аз. Очевидно е, че Фриц се развива. Сезонът стартира по отличен начин за него и сега ще има шанс да продължи да прогресира и да влезе в топ 10", коментира 21-кратният шампион от Шлема.

Източник: GoTennis.ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Победата на Фриц над Рубльов е по-ценна, отколкото успехът му срещу мен Мирела Николова
Теми:  
atp | индиън уелс | интервю | любопитно | рафаел надал | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook