Надал подчини Джокович и се поздрави с титла №20 от Големия шлем!

от в 18:54 на 11.10.2020
Марк Хаджижеков

Рафаел Надал опроверга всички очаквания за оспорван финален сблъсък! ,,Матадора" тотално надигра Новак Джокович в заключителния мач на Ролан Гарос, побеждавайки с категоричното 6:0 6:2 7:5, за да вдигне титла №13 на клея в Париж. Освен това Рафа изравнява и рекорда на Роджър Федерер по брой ,,Мейджър" трофеи, като от днес и двете живи легенди на тениса имат по 20 приза от най-престижната категория! 

Двубоят започна с наглед лесен сервис гейм за сърбина, който поведе с 40:15 в първото си подаване за срещата, но хубавите мигове за световния номер едно през тази част бяха дотук. Последваха няколко неефективни изпълнения при опит за къса топка от страна на Ноле, който стартира мача с инкасиран пробив. 

Надал не чакаше втора покана, за да започне да води играта изцяло, като левичарят впоследствие спечели и още един гейм на ретур. При 3:0 Рафа пък отрази и три възможности за пробив, a при 4:0 реализира i трети пореден пробив, след като Джокович бе повел с 40:0 в сервис гейма си. 

Не след дълго ,,геврекът" беше факт, а игровото предимство, което притежаваше Надал бе неописуемо. Джокович просто не разполагаше с никакви тенис аргументи, чрез които да се противопостави на ,,Краля на клея", който днес определено бе довел на корта най-добрата версия на себе си. В играта на Рафа непредизвиканите грешки практически липсваха, докато числата в тази категория при Джокович набъбваха експоненциално. 

През втория сет статуквото не се промени особено, а макар че Ноле този път не позволи да изостане с брейк още след първия си сервис гейм, то набързо ,,Матадора" си изгради нов аванс от двоен брейк, повеждайки с 4:1 гейма. 

Рафа изключително умело неутрализираше силата от ударите на съперника си чрез употребата на повдигнати удари с висока траектория, които накъсваха темпото на разиграванията, а липсата на комфортен ритъм караше сърбинът да предприема действия, които резултираха в куп грешки. 

Така набързо вторият в света прибави към сметката си и втория сет. В третата част все пак се наблюдаваше ,,събуждане" от страна на Джокович, който спечели сервис гейма си два поредни пъти, преди обаче да последва поредния брейк. В този момент изведнъж шампионският характер на Ноле се прояви и сърбинът реализира моментално връщане на пробива, а след това световният номер едно нададе боен вик, показвайки на опонента си, че няма да се даде без битка. 

 Все пак при 5:5 Надал спечели нов гейм от ретур, а това бе решителната стъпка за Рафа, който минути по-късно триумфира на Ролан Гарос за 13-ти път в своята кариера! 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал подчини Джокович и се поздрави с титла №20 от Големия шлем! Марк Хаджижеков
Теми:  
новак джокович | Обзори | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook