Надал показа чудесна форма на старта на сезона и спечели шоуто с Тийм

от в 08:36 на 29.01.2021
Калоян Соколов

Тенис сезонът стартира с демонстративно шоу на кортовете в Аделаида, където някои от най-добрите тенисисти зарадваха почти изпълнените трибуни. Безспорно гвоздеят в програмата беше срещата между Доминик Тийм и Рафаел Надал, които не разочароваха и предложиха здрава битка, но в крайна сметка испанецът надделя със 7:5 6:4 и по този начин взе реванш за поражението, което допусна в Мелбърн от същия съперник през миналата година.

Липасата на състезателна практика си личеше у двамата в началните минути, като видяхме доста непривични грешки и силно накъсан ритъм. Постепенно темпото се вдигна и състезателите започнаха да показват на какво са способни, а форхендите на Рафа достигнаха до познатите си високи обороти, което му донесе важен решителен пробив в десетия гейм и той взе аванс в отделните части.

Вторият сет премина под диктовката на сервиращите и рядко виждахме някой от двамата да срещне проблеми в подаванията си. Играта вървеше напълно равностойно до 4:4, когато австриецът допусна две двойни грешки и закономерно инкасира брейк, а световният номер 2 не трепна при затварянето на срещата и се поздрави със заслужена победа.

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал показа чудесна форма на старта на сезона и спечели шоуто с Тийм Калоян Соколов
Теми:  
Аделаида | доминик тийм | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook