Надал претърпя операция

от в 01:41 на 06.11.2018
Георги Христов

Рафаел Надал няма да участва на финалите на АТР в Лондон, които започват в края на седмицата. Главната причина е свързана с травма в глезена, заради която снощи е претърпял операция, която е продължила 35 минути.

"Рафа Надал премина артроскопия на десния глезен. Интервенцията беше проведена съвместно с доктор Виларо," заяви дългогодишният лекар на Матадора - доктор Анхел Руис Которо.

По-рано в понеделник самият Надал обясни: "След като така или иначе тази болка в коремните мускули я има и няма да мога да играя заради нея, ще се възползваме от ситуацията, за да се подложа на интервенция на глезена. Има частица, която пречи на придвижването ми, и това време, което имаме до началото на новия сезон, е добра предпоставка да се възстановя напълно. Надявам се, че ще бъда в идеална кондиция за старта на 2019-а", коментира Матадора. Той ще бъде заменен от Джон Иснър в Лондон.

Това означава, че Новак Джокович ще завърши годината под №1 в световната ранглиста без значение от развоя на турнира в Лондон. Именно Рафа бе единственият, който можеше да го свали от върха.

Финалният турнир на АТР е едно от малкото топ състезания, които Рафа никога не е печелил. Той е пропускал тази надпревара общо шест пъти. В последните години шест титли има Роджър Федерер, Новак Джокович е с пет, а Анди Мъри има един трофей.

Интересното е, че Надал има само един завършен турнир на твърди кортове през 2018 и го е спечелил - "Мастърс 1000" в Торонто.

Надал в турнирите на твърди кортове през 2018:
Бризбейн - не участва
Australian Open - отказва се в хода на турнира
Акапулко - не участва
Индиън Уелс - не участва
Маями - не участва
Торонто - Печели титлата
Синсинати - не участва
US Open - отказва се в хода на турнира
Пекин - не участва
Шанхай - не участва
Париж - не участва
Лондон - не участва


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал претърпя операция Георги Христов
Теми:  
анхел руис которо | рафаел надал | спортни травми | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook