Надал: През тази година имам повече проблеми отколкото ми се иска (видео)

от в 03:38 на 23.04.2019
Мария Петрова

Рафаел Надал се надява да успее да забрави разочарованието след поражението си на АТР Мастърс 1000 в Монте Карло и през тази седмица да се представи силно в Барселона. Както е известно Матадора отстъпи изненадващо на бъдещия шампион в Княжеството Фабио Фонини.

"Честно казано изиграх един от най-слабите си мачове на клей. Това е истината. Не мога да го скрия. Не виждам смисъл да отричам. Това се случи," заяви Надал след мини-мач пред медиите с Кей Нишикори в каталунската столица.

32-годишният испанец ще търси тази седмица първа титла за сезона и общо 12-та в Barcelona Open.

"В Монте Карло направих крачка напред спрямо предната седмица. Пропуснах добра възможност да стартира сезона по фантастичен начин. Но ще има и следваща. Настоящият турнир е много специален," допълни Надал, който има 58 победи от 61 мача в това АТР 500 състезание.

Освен всичко един от кортовете в най-стария тенис клуб в Испания носи именно неговото име. "Вярно е, че не съм спечелил титла, но достигнах финал в Австралия, полуфинал в Индиън Уелс и Монте Карло. Не е толкова лоша година щом съм трети в ATP Race. Имам обаче повече проблеми отколкото ми се иска," призна Рафа.

Той все пак се надява да намери най-добрата си игра в следващите седмици.

"Нужно е да намеря себе си. В последните 18 месеца имах много спадове и неща, които не са свързани с тениса. А щом това се случи, е трудно да намериш своя ритъм. Щом обаче нещата влязат в правилната посока, всичко се забравя. Надявам се да играя добре. Ако не тук, то поне в Мадрид, Рим и на "Ролан Гарос"," пожела си Надал.

Самият Рафа ще започне срещу Леонардо Майер, а в неговата част от схемата са Доминик Тийм и Стефанос Циципас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: През тази година имам повече проблеми отколкото ми се иска (видео) Мария Петрова
Теми:  
рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в барселона

Коментари





Следвайте ни в Facebook