Надал: Първото място вече не е цел за мен; просто искам да съм конкурентноспособен

от в 17:06 на 01.11.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал беше безспорния доминант в ATP Тура през първата половина от настоящия сезон, но за пореден път травмите не оставиха Матадора на спокойствие и той трябаше да се оттеггли принудително преди полуфиналите на Уимбълдън, тъй като получи 7-милиметрово разкъсване на коремен мускул и така се сбогува с мечтата си да спечели всички "мейджър" надпревари в една година. Въпросната контузия извади 22-кратния шампион от Шлема от кортовете за над месец, а завръщането на испанеца далеч не беше бляскаво, защото последваха ранни поражения на Мастърса в Синсинати и в Ню Йорк.

Все пак Рафа имаше много поводи да бъде шастлив в личен план, имайки предвид раждането на неговия първороден син. Въпреки тази сериозна промяна в живота на новия баща, то той не прекъсна за нито миг своите тренировки и обяви как възнамерява да участва на Мастърса в Париж и ATP финалите в Торино, а ето и какво сподели самият световен номер две на първата си пресконференция във френската столица:

"Не съм дошъл тук с целта да преследвам първото място в света. Борбата ми се състои в това просто да бъда конкурентноспособен на всеки един турнир, в който вземам участие. Казал съм го отдавна. Върхът в ранглистата повече не ме интересува. Това беше моя някогашна мечта, която осъществих на няколко пъти и смятам, че не е разумно да се стремя към подобно постижение в този етап от кариерата си.

Нямам представа каква е моментната ми форма. Нека видим как ще се представя в състезателна атмосфера. Трудно е да прогнозираш по какъв начин ще играеш и каква ще бъде реакцията на тялото ти, когато си отсъствал за дълго време от корта, защото нивото в ATP Тура е съвсем различно от случващото се в тренировките.

Щеше да ми е много по-лесно да ви кажа дали нещата вървят по желания начин, ако имах възможност да изиграя няколко поредни състезания, само че това е трудно постижимо с възрастното ми тяло. Вярно е, че 2022-ра беше невероятна година по отношение на моите резултати, но пък беше тежка от гледна точка на множеството ми контузии. Тук съм, за да дам най-доброто от себе си, ала същевременно трябва да приема сегашната ситуация. Надявам се да бъда готов.

Източник: TennisMajors

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Първото място вече не е цел за мен; просто искам да съм конкурентноспособен Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | мастърс париж | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook