Надал: Рубльов е изключително труден противник, искам да спечеля титлата в Лондон

от в 05:26 на 14.11.2020
Калоян Пламенов

Рафаел Надал силно се надява да успее да постигне успех на финалния "Мастърс" в Лондон и да го спечели.

Той започва надпреварата срещу сензацията на сезона Андрей Рубльов, а не може да не се отбележи, че турнирите в зала определено не са особено любими на Матадора.

Интересен факт е, че испанецът никога не е печелил финалния "Мастърс" може би порази тази причина, но сега той е готов на всичко да добави и тази липсваща титла в своята витрина.

Също така не може да не се отбележи, че от 86-те си трофея, които е грабнал в ATP тура, само два са на закрито. 

"Може винаги да се намерят оправдания и причини, но в крайна сметка числата са си числа и говорят сами за себе си", обясни този факт испанският тенисист, цитиран от сайта на ATP.

"Мисля, че като цяло играх по-малко на закрити кортове, отколкото на другите настилки. В това нещо няма съмнение. Твърдите кортове в зала не са идеални настилки за моята игра още от началото на кариерата ми".

"Според мен през последните няколко години обаче се представям по-добре на подобни настилки, отколкото в началото на моята кариера, но както вече казах това са цифрите и никой не може да ги оспори".

"Силно се надявам да променя тази тенденция още през идната седмица и да спечеля титлата. Не знам колко близо съм до перфектната подготовка. Опитах се да побеждавам във всеки един мач в "Берси", така че тук идвам като цяло с четири мача в зала зад себе си".

"Рубльов е изключително труден противник, в това няма съмнение. Надявам се да бъда готов да се изправя срещу него". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Рубльов е изключително труден противник, искам да спечеля титлата в Лондон Калоян Пламенов
Теми:  
андрей рубльов | рафаел надал | тенис турнир в лондон

Коментари





Следвайте ни в Facebook