Надал с първа титла за сезона в 100-ия си финал (видео)

от в 18:30 на 17.04.2016
Теодор Кафеджиев

Рафаел Надал спечели първа титла през 2016-а година. Той стори това в 100-ия финал в своята кариера. В спора за трофея от "Мастърс 1000" в Монте Карло той надигра Гаел Монфис със 7:5, 5:7, 6:0 за над два часа и половина битка.

Само в Монако Надал вече има девет титли и така се изравни с Новак Джокович по брой отличия от "Мастърс 1000" сериите - по 28. 29-годишният испанец е едва шестият играч в Откритата ера на тениса с поне 100 финала(68:32).


Виж още:

Победата на Надал в снимки


Първият сет бе маратонски и продължи 73 минути. Двамата бяха нервни и предимно допускаха непредизвикани грешки - общо 45, а от тях 27 за Монфис. Надал първи се откъсна с пробив за 3:1, но след това изостана 0:40 на свой сервис и Монфис се върна в битката за сета.

Историята се повтори при 4:3 за Надал, когато Монфис бе в същата ситуация и допусна пак да бъде пробит. Осмият гейм продължи десетина минути и след куп обрати Монфис проби от третия опит за 4:4. Развръзката дойде при 6:5, когато Монфис спаси четири сетбола, но след това направи двойна грешка при петия.

Втората част отново се развиваше със сериозни спадове и от двамата. Надал не започна добре и Монфис се възползва, за да вземе подаването му за 2:1. Монфис имаше точка за втори пробив и 4:2, но пропиля този шанс и бе наказан. Рафа обърна бързо  до 5:4 в своя полза като успя да го пробие на нула. Малко след това френският състезател не успя да реализира три възможности за 6:5, но при четвъртата си осигури шанс да сервира за сета. Той без проблеми със 7:5 за малко над час игра общо.

Решителният сет започна изцяло по вкуса на Надал, който проби за 2:0 след две поредни двойни грешки на Монфис. До края френският състезател не бе равностоен нито физически, нито като игра на бившия №1 и дори не взе гейм.

Така Монфис продължи слабото си представяне във финали - 5 спечелени и 19 загубени, а от тях 1 победа и 9 загуби срещу топ 10 състезатели.

Това е общо 68-а победа в кариерата на Надал и 48-а на клей. Само на червено той има 353 победи и 33 загуби в кариерата си.


Виж още:

Най-добрите изпълнения от турнира в Монте Карло (видео)



Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал с първа титла за сезона в 100-ия си финал (видео) Теодор Кафеджиев
Теми:  
гаел монфис | монте карло | рафаел надал | тенис | тенис турнир в монте карло

Коментари





Следвайте ни в Facebook