Надал се завърна на корта с убедителна победа след шестмесечна пауза

от в 21:29 на 16.09.2020
Анисия Стоева


Световният №2 се завърна на корта след шестмесечна пауза по възможно най-добрия начин- с убедителна победа над опитния си сънародник-Пабло Кареньо Буста след крайното 6:1 6:1. В следващата фаза на турнира Матадора очаква победителя от двубоя между Душан Лайович и Милош Раонич, който ще се проведе през утрешния ден.

Надал даде убедителен старт на срещата, след като му се наложи да отразява точка за пробив още в откриващото си подаване, предавайки преднината си от 40:0. Въпреки лекото колебание, което настъпи в играта на Рафа, испанецът не позволи изненада в първия си сервис гейм. Изключителната стабилност в разиграванията от дъното на корта и рязката смяна на темпото, която налагаше 4-кратния шампион в Рим, не позволи на Буста дори да мечтае за успех в частта, след като се оказа изоставащ с два брейка в откриващия сет.

Със сериозен аванс от 5:1 Матадора сервираше за спечелването на частта след малко повече от половин час игра на Централния корт. 12-кратният шампион в Париж не трепна, демонстрира завидна ефективност от бекхенд страната си и успешни акции към мрежата, които му осигуриха и крайния успех в сета след 6:1.

https://twitter.com/TennisTV/status/1306283186276753409?s=20

Втората част бе абсолютно огледална на първата, в която Пабло Кареньо Буста отново се оказа догонващ с два пробива. Спадът в играта на испанеца бе твърде очевиден, като колебанията и несигурните излизания на мрежата не останаха ненаказани от световния №2, който умело превръщаше слабостите на опонента си в свое предимство. Рафаел Надал не спираше да вдига оборотите, нижейки уинър след уинър от всеки ъгъл на корта, оставяйки Буста напълно безпомощен, след като и втората част завърши със същия резултат, а именно 6:1.

https://twitter.com/TennisTV/status/1306296722692464641?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал се завърна на корта с убедителна победа след шестмесечна пауза Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook