Надал си го върна на Циципас и се класира за своя 11-и финал в Рим

от в 18:12 на 18.05.2019
Калоян Пламенов

Рафаел Надал се класира за своя 11-и финал в Рим, след като победи Стефанос Циципас след 6:3, 6:4. По този начин Матадора си го върна на гръцкия тенисист за загубата в Мадрид преди броени дни.

Испанецът направи поредна крачка към защита на титлата си на турнира в италианската столица и към спечелването на първата си титла през сезона. На финала той ще се изправи срещу победителя от втория 1/2-финален сблъсък между Новак Джокович и Диего Шварцман.

Матадора ще се бори за своята 81-а титла в своята кариера до момента. От началото на годината той няма късмет и вече игра на цели четири поредни полуфинала, но така и не успяваше да стигне до мача за трофея.

Това е втори негов финал за сезона след финала на Откритото първенство на Австралия, където загуби убедително от Новак Джокович. 

Първият сет започна отлично за испанеца и той проби във втория гейм своя противник, а след това затвърди пробива с известна доза трудности, за да увеличи аванса си на 3:0 в геймовете. 

Надал успя да запази пробива аванс до самия край на сета и така поведе със сет аванс в резултата. 

Вторият сет започна по най-добрия възможен начин за Рафа и испанецът проби в третия гейм, за да поведе с 2:1 в геймовете, а след това затвърди пробива. До самия край на мача не му бе трудно да запази аванса си и да стигне до успеха. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал си го върна на Циципас и се класира за своя 11-и финал в Рим Калоян Пламенов
Теми:  
рафаел надал | стефанос циципас | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook