Надал след загубата: Няма място за притеснение, разполагам с достатъчно време до АО

от в 12:46 на 31.12.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал стартира миналогодишния си сезон по истински впечатляващ начин, спечелвайки три поредни титли - в Мелбърн, на Аустрелиън Оупън и в Акапулко, и достигайки до финал на Мастърса в Индиън Уелс. Това означава, че до края на март испанецът ще има изключително тежката задача да защити цели 3350 точки, които формират повече от половината му точков актив към момента. В първия си мач за сезон 2023 обаче Матадора не успя да покаже най-доброто си ниво и допусна обрат срещу Камерън Нори с 6:3 3:6 4:6 на отборната смесена надпревара United Cup.

На последвалата си пресконференция рекордьорът по титли от Големия шлем заяви, че въпреки поражението няма място за притеснение, тъй като до началото на Откритото първенство на Австралия има достатъчно време, през което да направи необходимите настройки в играта, за да подобри представянето си. 

"Днешното ми представяне далеч не бих го определил като катастрофално. Разбира се, мога да правя някои неща по-добре, налага се. Необходимо е движението ми да бъде една идея по-бързо, трябва да бъда по-солиден, да правя по-малко грешки и да взимам по-добри решения в някои моменти, да не прибързвам. Също така обаче трябва да отдадем заслуженото на Камерън, защото той направи изключително добри неща днес. Колкото до мен, смятам, че има какво да подобрявам, но до Аустрелиън Оупън остава достатъчно време, в което да го направя. 

Особено в началото на сезона е нужно да се възползваш от шансовете си, за да спечелиш, защото това прави пътят нататък по-лесен. Когато постигнеш победа, впоследствие имаш по-голямо увереност, чувстваш се по-спокоен. Не това обаче бе случаят с мен днес. Днешният двубой вече е в миналото. Сега е време да обърна внимание на нещата, довели до поражението и да опитам да ги поправя. В същото време има и позитивна страна, а именно факта, че успях да бъда конкурентоспособен на един страхотен тенисист. Не бива да забравяме и това", добави 22-кратният носител на "мейджър" трофеи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал след загубата: Няма място за притеснение, разполагам с достатъчно време до АО Мирела Николова
Теми:  
atp | united cup | интервю | камерън нори | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook