Надал след загубата: През последните месеци се случиха много неща; ще играя в Торино

от в 08:46 на 03.11.2022
Калоян Соколов

Рафаел Надал категорично доминираше през първата половина от настоящия сезон, ала впоследствие получи разкъсване на коремен мускул в четвъртфиналния си двубой на Уимбълдън и оттогава имаше само два турнира зад гърба си, в които допусна ранни поражения. Вчера пък Рафа се завърна на корта за пръв път от US Open насам и изигра първия си двубой, откакто е баща, само че липсата на практика си каза тежката дума и Матадора пропиля аванс от сет и пробив срещу Томи Пол, отпадайки още в откриващата си среща на Мастърса в Париж, а ето и какви бяха първите думи на испанеца след допуснатото поражение:

"Несъмнено се случиха много неща през последните месеци. Не съм тук обаче, за да търся извинения. Закономерностите винаги са едни и същи, а именно, че обикнвено печелиш, когато играеш добър тенис и губиш, ако не си се представил на ниво. Не направих правилните неща във важните моменти, докато той действаше с нужното ниво на концентрация и поддържаше отличен интензитет.

Що се отнася до финалите в Торино, то планирам да бъда там, ако не се случи нещо неочаквано дотогава. Вълнувам се да играя на този турнир, макар че последните няколко месеца не бяха перфектни за мен. Нямам какво да губя. Годината беше чудесна и просто ще отида там, давайки най-доброто от себе си. Имам нужда от повече прекарани дни в ATP Тура, защото в последните пет месеца почти нямам такива. Дори не говорим за участие в надпреварите, а просто да бъда около момчетата и да тренирам с тях. Имам нужда от това и ще се опитам да си го набавя. При положение, че се чувствам добре, то ще пристигна малко по-рано от обичайното в Италия и ще тренирам там до началото на турнира.

Искам да си дам шанс да се насладя на ATP финалите, защото никога не знаеш кога за последно ще участваш на тази надпревара, а и самият аз съм на доста напреднала тенис възраст. Ще оценя всеки един миг от предстоящото ми участие, а през следващия сезон отново ще се боря за мястото си сред осемте най-добри" - завърши 22-кратният шампион от Големия шлем.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал след загубата: През последните месеци се случиха много неща; ще играя в Торино Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | париж мастърс | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook