Надал спечели битката на поколенията с Алкарас и така потегли успешно в Мадрид!

от в 17:56 на 05.05.2021
Калоян Соколов

Срещата между Рафаел Надал и Карлос Алкарас беше широко прокламирана през последните дни от организаторите на Мастърса в Мадрид, като очаквахме да видим сблъсък между настоящето и бъдещето на испанския тенис, но Матадора показа на 18-годишния си опонент, че тепърва има много какво да учи, надигравайки го с категоричното 6:1 6:2. По този начин водачът в схемата се класира в третия кръг, където го очаква сблъсък с един измежду Яник Синер и Алексей Попирин.

Тийнейджърът стартира вихрено, което му позволи да достигне до точка за пробив в откриващото подаване на Надал, само че Рафа проведе няколко безкомпромисни акции със своя форхенд и се измъкна от трудното положение. Впоследствие левичарят наложи пълен контрол над събитията на корта, а младокът изпитваше физически проблеми в областта на коремните мускули и съумя да запише само един гейм в актива си през първия сет.

Втората част не предложи някаква по-голяма интрига, защото манакорецът надделяваше във всяко едно продължително разиграване и разликата в плътността на ударите между състезателите беше очевидна, като игровото надмощие на световния номер две го изведе до аванс от 3:0. Алкарас все пак загатна своя потенциал, връщайки един от брейковете пасив, ала петкратният шампион не позволи да се стигне до изненада и съвсем скоро вече вече беше реализирал мачбола си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал спечели битката на поколенията с Алкарас и така потегли успешно в Мадрид! Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | мадрид | Обзори | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook