Надал: Трябва да започна да играя по-агресивно, срещу Тийм ще е много тежко

от в 13:09 на 03.09.2018
Калоян Пламенов

Рафаел Надал остана доволен от победата си над грузинеца Николоз Басилашвили в 1/8-финалите на US Open след 6:3, 6:3, 6:7, 6:4, но все пак изрази съжалението си, че е похабил излишни сили, тъй като загуби сет.

"Онзи ден срещу Хачанов беше много трудно, но този път през цялото време имах аванс в резултата. И този мач бе труден, тъй като моят противник взе сет. Малко ме е яд, тъй като имах възможност да спечеля мача в три сета. Във втория гейм от третия сет имах аванс от 0:40, но взех грешните решения. Смятам, че играх добре и в тайбрека на третата част, но Нико се справи наистина отлично в него", обяви Рафа след мача.

"Вече съм във втората седмица на турнира, а това е нещо положително. През тази година съм достигнал до 1/4-финалите на всички турнири от "Шлема", а това е нещо, което не съм правил от 2011 година. Това е също положително".

"Сега е момента да направя следващата стъпка и да започна да играя по-агресивно. Направих много хубави неща по време на целия сезон, но може да се представям и още по-добре".

"Мачът ми срещу Тийм ще бъде много тежък. Той е страхотен тенисист. Имаме супер отношения с него и е наистина супер човек. Ще ми бъде определено доста тежко". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал: Трябва да започна да играя по-агресивно, срещу Тийм ще е много тежко Калоян Пламенов
Теми:  
us open | доминик тийм | открито първенство на сащ | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook