Надал за казуса със Зверев: Не можеш да си такъв, когато те гледат милиони деца

от в 10:25 на 24.02.2022
Калоян Соколов

През вчерашния ден станахме свидетели на неособено приятни за наблюдаване сцени, след като Александър Зверев си изпусна нервите по крайно недопустим начин на турнира в Акапулко. Германецът остана недоволен от отсъждане на главна съдия, което оказа ключово въздействие на изхода от мача му на двойки, в който двамата с Марсело Мело допуснаха загуба в решителен супер тайбрек от опитния тандем Лойд Гласпул и Хари Хелиоовара.

Това предизвика гнева на световния номер три, който изсипа куп ругатни по адрес на арбитъра, а впоследствие нанесе множество удари с ракетата си по неговия стол, докато не спираше да го гледа с настървен поглед. Самото официално лице слезе почти тичешком от работното си място, а заплашителното поведение на Зверев беше наказано с дисквалификация от турнира.

Самият тенисист се извини за случилото и призна грешката си, а неговите колеги също са на мнението, че Саша е получил напълно справедливо наказание. Вчера въпросната теза беше подкрепена от Новак Джокович, а днес и Рафаел Надал се присъедини към същата позиция, споделяйки следното мнение по темата:

"Съчувствам на Саша, защото имаме добра връзка с него, но дисквалификацията му е напълно заслужена, тъй като нямаш право да се държиш по подобен начин. Самият той много добре го разбира и случилото се ще му послужи за урок. Радвам, че че Александър вече се е извинил за стореното и съзнава неприемливостта на тази постъпка. Не можеш да показваш такова поведение, когато те гледат милиони деца. Вярвам, че Зверев ще извлече необходимите поуки от станалото и това ще го направи по-силен за в бъдеще" - завърши Рафа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал за казуса със Зверев: Не можеш да си такъв, когато те гледат милиони деца Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | александър зверев | интервюта | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook