Надал за наградните фондове: Защо на модния подиум жените печелят повече?

от в 13:19 на 08.05.2019
Георги Христов

Световният №2 Рафаел Надал коментира темата с наградните фондове в тениса, които често не са равни при мъжете и жените на отделните състезания.

"Разбирам въпроса ви. Не знам какво точно се случва във футбола, голфа или на модните подиуми - защо там жените печелят повече? Няма особен смисъл от непрекъснати коментари по темата за разликата между мъже и жени. Подобни въпроси са с цел да се вдигне шум.

"Опитвам се да избягвам това лицемерие и подобни питания. Понякога се опитвам да отговоря по определен позитивен начин, без да критикувам. Често медиите не се стараят да вникнат в това, което казвам по темата, когато отговарям по коректния начин и преиначават думите ми.

"Разбира се, че аз имам майка, сестра, които обичам най-много на света. От тази гледна точка ми се иска всичко да бъде поделено поравно. Не само мъжете, но и жените трябва да имат еднакви възможности и права. Що се отнася до наградните фондове говорим за положения труд. В някои сфери жените печелят повече, в други - мъжете. Не трябва да гледаме от гледна точка на пола, а според качеството на труда и възможностите (продуктът) да бъде продаден. Всичко останало, извинете ме, би било лицемерие и не искам да го обсъждам.

"Вие изваждате думите ми и как съм искал да кажа друго. Ето защо няма да коментират оттук натам," заяви Надал.

Както е известно в Мадрид и доста от другите големи турнири, наградните фондове за мъже и жени са равни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал за наградните фондове: Защо на модния подиум жените печелят повече? Георги Христов
Теми:  
наградни фондове | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис наградни фондове | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook