Надал за обвиненията от Шаповалов: Не беше прав, спазвах всички правила

от в 13:31 на 25.01.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал и Денис Шаповалов сътвориха зрелищен петсетов сблъсък, в който испанецът поведе с 2:0 сета, след което загуби последвалите две части, но в крайна сметка не позволи да се стигне до пълен обрат и успя да затвори срещата в своя полза. По време на двубоя канадецът многократно недоволстваше от забавянето на Рафа между отделните точки и сетовете, както и от липсата на санкции от страна на съдията Карлос Бернардеш, като след мача заяви, че Матадора бива третиран по различен начин от съдиите, които му позволяват да "прави каквото си иска".

От своя страна, 20-кратният шампион от Шлема коментира изказванията на своя колега и сподели, че Шаповалов греши в обвиненията си, че Надал играе нечестно и получава подкрепа от съдиите:

"Спазвах всички правила. Денис не е прав в думите си. Разбирам, че точно беше загубел сета и искаше играта да продължи възможно най-скоро, но мисля, че той също трябва да осъзнае, че по принцип ти е необходимо известно време, за да си смениш екипа. 

Когато отидох до съблекалните в края на втория сет, нямаше нищо нередно. От тази година имаме нововъведено правило, според което имаш точно определено време, което можеш да прекараш в тоалетната. Когато отиваш в съблекалните, винаги имаш придружител, който ти съобщава оставащото ти време. Той ми отброяваше три минути, две минути, една минута и аз спазих позволеното време. 

Съжалявам за него. Мисля, че изигра страхотен мач. Разбира се, че му е трудно да приеме загуба в мач като този особено след като се чувствах напълно разбит, но въпреки това успях да спечеля двубоя. Пожелавам му всичко най-добро. Той е млад и е нормално да прави грешки, както всички нас на неговите години. Най-вероятно по-късно ще разбере, че не беше прав днес", завърши манакорецът.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал за обвиненията от Шаповалов: Не беше прав, спазвах всички правила Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | денис шаповалов | интервю | любопитно | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook