Надал загуби първи сет от 2019-а година, но Шварцман не можа да устои на натиска му!

от в 18:47 на 09.06.2021
Калоян Соколов

Рафаел Надал не беше губил сет на Ролан Гарос от финала през 2019-а година, когато Доминик Тийм се добра до този подвиг, но днес Матадора беше сериозно тестван от Диего Шварцман, ала в крайна сметка фаворитът показа по-голямата си класа и се наложи с 6:2 4:6 6:4 6:0, намирайки място на полуфиналите в Париж, където ще очаква един измежду Новак Джокович и Матео Беретини.

Срещата започна трудно за Шварцман, който трябваше да прави невъзможни наглед завършващи удари, за да спаси първите си две подавания в срещата. Логичното обаче се случи в шестия гейм, когато Надал проби на на нула, само че последва мигновен рибрейк на световния номер 10. Южноамериканецът обаче отново не съумя да спечели точка на собствен начален удар, а оттам насетне Рафа беше безпощаден и с лекота си осигури успеха в откриващия сет.

Изведнъж грешките от ракетата на 13-кратния шампион се увеличиха значително, докато аржентинецът удряше топката все по-чисто и направи серия от 11 поредни спечелени точки, които му дадоха възможност да поведе с 3:0.

Отговорът на поставения под номер три не закъсня, тъй като той веднага изравни резултата, само че този път Диего не позволи да бъде пречупен така лесно и проведе комфортен сервис гейм, с който отново взе крехък аванс. В тези минути Надал просто не можеше да преодолее брилянтната защита на опонента си, което се оказа решаващо и Шварцман достигна до паритет в отделните части.

Третият сет се развиваше изключително равностойно, защото и двамата сервираха на отлично ниво и дори инициативата изглеждаше на страната на южноамериканеца, но той не се възползва от възможностите пред себе си и Рафа повиши значително оборотите, оставайки съперника си напълно безпомощен и така преднината в отделните части отново беше на страната на защитаващия шампион. 

Това сякаш изцяло пречупи храбрия аржентинецът, който вече видмо не смогваше на зададеното темпо и не съумя да спечели нито гейм повече до края на сблъсъка, макар че остави сърцето си на корта във всяка една точка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Надал загуби първи сет от 2019-а година, но Шварцман не можа да устои на натиска му! Калоян Соколов
Теми:  
atp | диего шварцман | Обзори | рафаел надал | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook