Наградите на АТР: Джокович с приз за завръщането си, феновете отличиха Федерер

от в 12:59 на 09.11.2018
Георги Христов

От АТР обявиха традиционните си награди в края на сезона. Този път сред отличените топ тенисисти са Новак Джокович, Роджър Федерер, Рафаел Надал и Стефанос Циципас.

Джокович ще получи наградата си за №1 в края на сезона и за "Завръщане на годината" тази неделя в зала "О2", където започва заключителния турнир на АТР в Лондон. Както е известно Новак бе №22 през юни, но съумя да спечели два поредни турнира от Големия шлем и да си осигури завръщане под №1. Джокович е завършвал под №1 още през 2011, 2012, 2014 и 2015.

В тази връзка Мариан Вайда пък е определен за най-добър сред треньорите след бляскавото завръщане на сърбина под негово ръководство.

В същото време Надал взима наградата за спортсменство на името на "Стефан Едберг" за втори път.

За пореден път Роджър Федерер получава наградата за любимец на феновете в гласуване на ATPWorldTour.com. При тенис дуетите същия приз отива при братят Боб Брайън и Майк Брайън.

За "Новак на годината" е избран 19-годишният австралиец Алекс Де Минор, а 20-годишният Стефанос Циципас е отличен като тенисистът с най-голям прогрес за 2018. Той е рекордьор в гръцкия тенис в историята със своето 15-то място. В началото на сезона той започна под №91.

Определени бяха и най-добрите турнири по категории. В АТР 250 бе отличен Stockholm Open, в по-горната категория АТР 500 №1 е Куинс Клъб, а от "Мастърс 1000" на върха пак е състезанието в Индиън Уелс.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наградите на АТР: Джокович с приз за завръщането си, феновете отличиха Федерер Георги Христов
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | роджър федерер | тенис | тенис турнир в индиън уелс | тенис турнир в куинс | тенис турнир в стокхолм

Коментари





Следвайте ни в Facebook