Най-емоционалният завършек на тенис мач: Накуцващият Монфис и извънземната му воля (видео)

от в 08:24 на 31.05.2023
Калоян Соколов

Тази нощ ни дари с един от най-емоционалните завършеци на даден двубой в историята на Ролан Гарос, а Гаел Монфис имаше главната заслуга да изпитаме толкова силни тенис емоции. Ветеранът излезе на "Филип Шатрие" в опит да запише първата си победа на най-високото ниво от своето завръщане на корта насам, но това изглеждаше като една напълно невъзможна мисия, след като Себастиан Баез поведе с 4:0 гейма в петия сет.

Френската публика обаче нито за миг не остави своя герой и го подкрепяше далеч отвъд рамките на установения в спорта етикет, а бившият номер седем преодоля физическата болка, която видимо изпитваше и достигна до невероятен обрат, триумфирайки със 7:5 в решителнатата част, с което записа дебютния си успех през сезона.

Особено драматична беше картината при мачбола на 36-годишния тенисист, който достигна до него след фамозно изпълнение на стоп воле, но точно тогава крампите изцяло взеха връх над тялото на "Ла Монф" и той едва достигна до основната линия, за да застане за посрещане. Местният любимец куцаше много сериозно и в този момент дори реши да вдигне своите шорти нагоре, докато Баез се подготвяше за изпълние на сервис.

По всичко изглеждаше, че ако парижанинът на спечели това разиграване, то всичко за него в мача приключва, но той сграбчи възможността и сложи точка на спора с ефектен минаващ удар от бекхенд по правата, а атмосферата в публиката беше такава, че се създаваше чувството как централният корт е готов да се срути във всеки един момент. Впоследствие емоциите взеха връх над Гаел и той легна на земята, а радостните сълзи не спираха да се леят от неговите очи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-емоционалният завършек на тенис мач: Накуцващият Монфис и извънземната му воля (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | видео | гаел монфис | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook