Най-голямата сестра Уилямс: Баща ми ни изостави грозно; не бих отишла на погребението му

от в 14:10 на 25.12.2021
Калоян Соколов

Ричард Уилямс категорично е пример за един крайно самоотвержен родител, който се е лишил от всичко, за да може неговите деца да успеят в професионалния тенис. 79-годишният мъж е горд баща на Серина и Винъс Уилямс, които пренаписват модерната история на спорта и се превръщат в две от величията на играта. Двете сестри винаги са споделяли, че именно техният татко е в основата на техните успехи и го възприемат като свой най-добър приятел.

Уилямс-старши дълги години беше треньор на своите дъщери и успя да достигне до най-големите трофеи в тениса с тяхна помощ, а неговата история наскоро беше екранизирана във филма "Крал Ричард", където Уил Смит изигра ролята на наглед перфектната родителска фигура, която измъква семейството си от нищетата и превръща децата си в шампионки от световна величина.

Изглежда обаче, че подвизите на Уилямс са били силно преувеличени в лентата, а това споделя първородната му дъщеря. Става въпрос за Сабрина Уилямс, чиито претенции са свързани с това, че не е спомената нито дума за първото семейство на нейния баща. Ричард е сключил ранен брак, от който е имал цели три момчета и две момичета, като Сабрина е била най-голямата измежду тях.

Скоро тази идилична картина се разпада напълно, защото мъжът се влюбва в Орасен Прайс и изоставя всичко, за да бъде с нея. Именно Орасен е майката на Серина и Винъс, на които Уилямс-старши посвещава живота си, само че Сабрина и досега не е забравила неговото предателство и споделя следното пред медиите:

"Той ни изостави по изключително грозен начин. Каза, че отива да ми купи колело и никога не се върна. Сестра ми беше още бебе по това време, а впоследствие не получихме никаква помощ от него, когато майки ми беше болна от рак и не можеше да си позволи нужното лечение. Все пак аз никога не бих предпочела да си сменя местата с Винъс и Серина, така че отново бих преминала през всички тези трудности.

Щеше ми се обаче да се поговори малко за нас и другата страна на баща ми. Разбирам как акцентът не бива да е върху това, но трябваше поне да бъдем част от историята. Ричард Уилямс е предстатвен в перфектна светлина, макар че едва ли някой би повярвал на видяното в кино салона. Цялата информация за него е в интернет и не може да се заличи.

Трябваше във филма да има малко повече истинност, ала явно е невъзможно двете шампионки да бъдат представени като част от нещо лошо. Самата аз отдавна съм изгорила баща си мислено и вероятно не бих посетила неговото погребение - завършва огорчената Сабрина.

Източник: Firstsportz


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-голямата сестра Уилямс: Баща ми ни изостави грозно; не бих отишла на погребението му Калоян Соколов
Теми:  
wta | винъс уилямс | крал ричард | любопитно | орасен прайс | ричард уилямс | сабрина уилямс | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook