Най-кратката пресконференция или как Опелка вбеси журналистите

от в 14:55 на 29.11.2021
Диана Андреева

Отборът на Америка на Финалите на Дейвис Къп 2021 бе смятан за един от фаворитите за титлата на турнира, защото неговите участници се представиха повече от убедително в последните няколко седмици от календара на ATP. Фриц, Иснър, Сок и Опелка обаче разочароваха своите сънародници и не успяха да преминат към четвъртфиналната фаза, завършвайки на последно място в групата си.

Райли Опелка откри кампанията си по доста разочароващ начин, отстъпвайки в последователни сетове на Лоренцо Сонего за едва 72 минути игра. След мача американецът взе участие в задължителната пресконференция, която е едно от изискванията на ATP към състезателите, но там направи повече от лошо впечатление на медиите. Световният номер 26 отговаря с възможно най-кратки изречения на зададените му въпроси, а това му коства сериозни критики в социалните мрежи и има възможност да бъде глобен, макар и да не е нарушил официално нито едно от правилата. Ето и цялото интервю:

В: Би ли ни споделил кои аспекти от играта точно ти костваха загубата? Едва един брейк в хода на срещата. Доста оспорван мач.

- Да, беше хубав мач.

В: Относно Лоренцо, той допусна едва три непредизвикани неточности през днешния ден. Имаше ли чувство, че той просто е безпогрешен?

- Да, той играеше освободено.

В: Разбираме, че си загубил и предполагаме, че не искаш да бъдеш тук в момента. Но по възможност бъди по-мило. Каква беше атмосферата по време на срещата? Какво е чувството да играеш пред подобна публика? Ако ни отговориш, би било хубаво.

- Да, беше готино.

В: Моля?

- Беше готино.

Самият Опелка коментира критиките в своя Twitter акаунт. Той написа, че държанието на репортерите е било непросефионално. Американецът коментира също така, че независимо от начина, по който отговаря на въпросите, интервюиращите са недоволни. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-кратката пресконференция или как Опелка вбеси журналистите Диана Андреева
Теми:  
atp | купа дейвис | купа дейвис финали | любопитно | райли опелка

Коментари





Следвайте ни в Facebook