Най-после: Ясно е къде ще се проведат финалите на WTA

от в 19:46 на 06.09.2022
Калоян Соколов

Темата с привеждането на финалите на WTA се превърна в истинска сага, след като от асоциацията не бяха обявили в кой град ще станем свидетели на битките между осемте най-добри състезателки през сезона. Това се случва за втора поредна година, тъй като през миналия сезон Гуадалахара прие турнира в последния възможен момент. Въпросната липса на организация предизвика множество критики в тенис обществеността, защото в ATP Тура подобна ситуация никога не е случвала и обикновено градът домакин е известен за няколко години напред във времето. Все пак всички неясноти са вече в миналото, тъй като днес се разбра, че състезанието при дамите ще се проведе в американския град Форт Уърт, който се намира в щата Тексас.

Така за пръв път в историята ще станем свидетели на тенис надпревара във въпросното населено място, а самите мачове ще бъда изиграни в сравнително новопостроената зала Dickies Arena. Въпросното съоражение е изключително модерно и през последните три години е приело концерти на звезди от ранга на Пол Маккартни , KISS, Майкъл Бубле и още много други. Спортните събития също нерядко са били част от програмата на залата, в която са се провели немалко мачове от колежанското първенство по баскетбол на САЩ, както и множество национални гимнастически шампионати.

Финалите на WTA пък ще стартират на 31 октомври и ще приключат на 7 ноември, а участничките тепърва се очаква да бъдат определени до края на сезона. Единственото почти сигурно нещо е, че миналогодишната шампионка Гарбинье Мугуруса няма да може да защитаващо трофея си, имайки предвид как в момента се намира на едва 52-ра позиция в годишната класация.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-после: Ясно е къде ще се проведат финалите на WTA Калоян Соколов
Теми:  
wta | гарбинье мугурса | любопитно | финали | форт уърт

Коментари





Следвайте ни в Facebook