Най-важните бетинг термини около тениса

от в 18:00 на 23.06.2021
Tennis.bg

Ако някога сте разглеждали платформата на даден букмейкър, може да сте попаднали на някои много интересни термини, които често имат български превод, но въпреки това ще попаднем на чуждиците. Дори и да не сте почитатели, можем да дадем разумно обяснение защо се случва така. На първо място нека започнем с факта, че някога в миналото, повечето бетинг оператори имаха английска платформа.

В последствие Държавната комисия по хазарта изиска всичко да бъде преведено, но навикът и терминологията останаха. Ето защо и понякога може да се объркате или изненадате от името на дадено предложение. В следващите редове ще обърнем внимание на някои от по-интересните термини, които можем да срещнем, както в необятния свят на тениса, така и генерално в спортните прогнози. Не очаквайте, че ще ги запомните веднага, най-вероятно ще имате нужда от повече практика, но пък няма да останете разочаровани от крайния резултат.

Ако обърнем вниманието на двама атлети в един мач или на два отбора, винаги ще има един потенциален фаворит - отборът, за когото се очаква, че ще спечели и така наречения ъндърдог. Обръщаме внимание на второто, защото в българския няма толкова точен превод, но реално се посочва отборът с най-малки шансове за успех. Логично е да открием, че точно фаворитите имат по-ниски коефициенти за сметка на отборите с по-малко шансове. Защо? Очаквано е, че когато имаме фаворит, ние официално не приемаме някакъв риск, макар и в спорта да сме свикнали да виждаме доста изненади в това отношение, като точно тези моменти се оказват особено приятни за атлетите.

Под/Над е едно интересно предложение, което винаги е обърквало много почитатели. Английската версия е Over/Under и практически ни позволява да обявим какъв може да бъде крайният резултат, като говорим за точки или голове, ако става въпрос за футбол. В единият случай, когато кажем, че в една среща ще има под 2 гола, то печелим, ако са 1 или 0. Ако кажем, че са над 2 гола, то логично е, че отбелязаните голове трябва да минат магическото число. Има интересен момент с половинките, защото те дават някои предимства. Ако заявим, че мачът ще се спечели с под 2.5, тогава печелившата формула е от 0 до 2 гола, например. Разбира се, говорим за голове като най-висока популярност, но не трябва да забравяме, че предложението е валидно за редица спортове.

Сигурни сме, че мнозина от спортните фенове искат да получат колкото се може по-добри условия за залог. Има един проблем, не всеки оператор ги дава. Ето защо и анализаторите ни насочват към секцията бонус без депозит от Нострабет и ще видим много бързо кои са основните брандове, които предлагат тази промоция. Популярна е по няколко причини, но преди всичко трябва да запомним основната идея - дори без депозит ще получим необходимите средства за поне още една прогноза. Понякога това е много добро допълнение в основната игра.

Ако търсите интересни комбинации, най-вероятно сте чували за множествените залози, в които обаче се поставят няколко дербита от един вид спорт. Ако това обаче не ви устройва, то на помощ идват така наречените парлей залози. Какво представляват те? На първо място трябва да открием, че там можем да комбинираме редица дисциплини. Тоест избираме един тенис мач, добавяме любимото футболно дерби и завършваме с боен спорт. Искате това? Не е трудно да го получите, коефициентите на трите събития ще показват шансовете ви за успех, следователно вместо три отделни прогнози, използвате една и тя е повече от достатъчна, за да се насладите на истинската игра.

Ако сте попадали и на така наречените "Залози на живо", но не знаете за какво става въпрос, спокойно, обяснението е повече от лесно. Това е секция, която приема вашите спортни прогнози по време на самата игра. Никой няма да ви попита защо не сте направили своята прогноза по-рано, а и след като пазарите остават отворени от началото до края на събитието, не е трудно да видим, че мнозина се възползват от точно тази идея. Не трябва да забравяме, че освен традиционните пазари, присъстват и микропазари, които се насочват генерално към някои по-малки събития в самото дерби.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Най-важните бетинг термини около тениса Tennis.bg
Теми:  
тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook