Наказателна акция: Швьонтек даде само гейм на финалистката от Аустрелиън Оупън 2022

от в 19:30 на 15.02.2023
Мирела Николова

Настоящият сезон не стартира според очакванията за Ига Швьонтек, която допусна поражение още в осминафиналната фаза на Откритото първенство на Австралия срещу бъдещата финалистка Елена Рибакина. През днешния ден полякинята се завърна на корта с двубой от първия кръг на WTA 500 надпреварата в Доха, където потегли с напълно безкомпромисен успех - 6:0 6:1, постигнат след 54 минути над финалистката от Аустрелиън Оупън 2022 Даниел Колинс, чиито изяви в последните месеци са повече от неубедителни. С тази си победа световната №1 намери място в четвъртфиналите на състезанието, където я очаква сблъсък със седмата поставена Белинда Бенчич.

Дебютният сет се превърна в своеобразен тенис рецитал от страна на голямата фаворитка, която превъзхождаше своята съперничка във всеки един компонент от играта. Печелившите удари от ракетата на носителката на три титли от Шлема не спираха да валят, докато Колинс сякаш нямаше никаква идея как да се противопостави на по-високоранкираната си опонентка и успя да спечели едва 4 точки в хода на целия сет, който отиде в актива на Швьонтек след само 21 минути.

Пълната доминация на полякинята се пренесе и във втората част, която стартира по познатия начин, а именно с пробив в сметката на топ поставената. Американката така и не съумяваше да намери отговор на първокласната продукция на Ига, която до края на срещата отпусна едва един гейм на световната №42 и необезпокоявано достигна до крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наказателна акция: Швьонтек даде само гейм на финалистката от Аустрелиън Оупън 2022 Мирела Николова
Теми:  
wta | Даниел Колинс | доха | ига швьонтек | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook