Наоми Осака спечели Australian Open и е новата №1 (видео)

от в 13:10 на 26.01.2019
Георги Христов

Наоми Осака е новата №1 в женския тенис. Японката спечели втората си титла от Големия шлем, след като триумфира и на Откритото първенство на Австралия. На финала в Мелбърн тя победи Петра Квитова след 7:6(2), 5:7, 6:4. Освен всичко Осака се превръща и в първата азиатка достигала до върховото място в класацията на WTA.

За успеха си Осака прибира рекордните 2,4 милиона долара. Това е втория й пореден успех в Големия шлем след триумфа в края на миналата година на US Open.

Ключов за развитието на първия сет бе седмият гейм. Тогава Осака направи обрат от 0:40, за да поведе с 4:3 гейма. Впоследствие Квитова спаси два сетбола и стигна до тайбрек. В него Осака бе безкомпромисна за 7:2 точки.

След почивката Квитова най-после проби при седмия си шанс в мача и дръпна с 2:0 гейма. Тя обаче не съумя да развие аванса си и бързо младата спечели четири поредни гейма за 5:2. Осака пропусна общо три мачбола и до края позволи на Квитова да направи страхотна серия за 7:5 с пробив на нула в края.

В третия сет Осака първа проби за 2:1. Това беше достатъчно за нея да приключи мача - 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Наоми Осака спечели Australian Open и е новата №1 (видео) Георги Христов
Теми:  
australian open | наоми осака | открито първенство на австралия | петра квитова - наоми осака | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook