Нарастващите случаи на COVID-19 повишават несигурността относно ATP Cup и Бризбейн

от в 11:40 на 07.11.2020
Анисия Стоева

Повторна ,,вълна" от ограничения в Куинсланд, Австралия, целяща да ограничи разпространението на COVID-19, породи опасенията, че държавата ще загуби два големи турнира.

Въпреки че организаторите не са се отказали от домакинството на ATP Cup и Бризбейн Интернешънъл, има вероятност събитията да бъдат преместени в Мелбърн. Отговорните лица заявиха, че макар да има план за домакинство на тези летни ATP събития в тенис центъра на Куинсланд, логистичните проблеми, произтичащи от строгия граничен контрол, може в крайна сметка да преместят надпреварите във викторианската столица.

Тъй като крайният срок за държавите да гарантират, че границите ще останат отворени, за да позволят на играчите да се прехвърлят между градовете и да излизат от хотелите си по време на 14-дневния период на изолация, за да тренират, е другата седмица, организаторите може да загубят от безценното време. Именно този страх от блокиране на състезателите в държавите в случай на внезапно блокиране породи възможността всички тенис събития да бъдат преместени в Мелбърн.

Не изключвайки тази смяна в Мелбърн, изпълнителният директор на Тенис Австралия Крейг Тийли заяви, че този ход ще гарантира, че играчите ще останат закотвени във викторианската столица в дните преди Откритото първенство на Австралия. Тийли заяви, че домакинството на всички ATP събития там също ще попречи играчите да бъдат затворени на друго място в случай на блокиране преди Шлема в Мелбърн. 

Генералният мениджър на ATP Cup Марк Хендли, който също е и директор на турнира в Бризбейн, заяви през септември, че Куинсланд ще бъде домакин на тези събития през януари.

 

Разговаряйки пред репортери в сряда, Хендли изглеждаше недоволен от възможността Куинсланд да бъде домакин на тези събития: „Нашият екип работи с правителството на всички нива по многобройните логистични дейности“- каза той. Марк намекна и за възможността за промяна:

„Работим по множество сценарии, като вземаме предвид постоянно променящата се среда“. Той добави, че „сценарият само Мелбърн“ „се разглежда активно, за да се гарантира, че играчите могат да играят на Australian Open“.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нарастващите случаи на COVID-19 повишават несигурността относно ATP Cup и Бризбейн Анисия Стоева
Теми:  
atp cup

Коментари





Следвайте ни в Facebook