Навратилова: Никой не е по-голям от спорта, но сега Надал е на върха на тениса

от в 15:31 на 31.01.2022
Мирела Николова

Рафаел Надал постигна нещо историческо през вчерашния ден, когато грабна своя 21-ви трофей от Големия шлем след епохален трилър срещу Даниил Медведев. Матадора за пореден път изуми всички с пословичната си борбеност и осъществи втория си обрат от 0:2 до 3:2 сета в своята кариера, за да се превърне в първия тенисист в историята, който достига заветната 21-ва "мейджър" титла. 

Тенис величия побързаха да поздравят испанеца за феноменалното му постижение и не е един и двама го обявиха за най-великия играч за всички времена. Легендарната носителка на 18 титли от Шлема Мартина Навратилова също бе сред хората, които не пропуснаха да отдадат заслуженото на Рафа, като в интервю за Tennis Channel бившата №1 заяви:

"Моята гледна точка е, че никой човек не може да бъде по-голям от спорта. В момента обаче има един човек, който стои на върха на нашия спорт, и това е Рафаел Надал".

Друга бивша водачка в световната ранглиста - Линдзи Дейвънпорт, също коментира вчерашния триумф на Матадора: "Невероятни две седмици в Мелбърн. Рафа има един от най-многобройните щабове, но снимката с баща му, на която празнуват титлата от Аустрелиън Оупън, носи в себе си изключително много емоции. Родителите са до теб при всяка твоя крачка по пътя. Какво приключение е било всичко това за семейството на Рафа!".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Навратилова: Никой не е по-голям от спорта, но сега Надал е на върха на тениса Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | интервю | любопитно | мартина навратилова | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook