Навратилова призова за преименуване на "Маргарет Корт Арена"

от в 13:53 на 28.01.2020
Павел Димитров

Бившата американска тенисистка Мартина Навратилова се застъпи за идеята за преименуването на "Маргарет Корт Арена". Навратилова за пореден път настоява за по-крайни мерки срещу изказванията за сексуалните малцинства на великата Маргарет Корт, рекордьорка по титли от Шлема. Този път Мартина е решила да подхване темата за смяна на името на едно от съоръженията в "Мелбърн Парк", която циркулира в пространството от известно време насам.

След края на мача на легендите на Откритото първенство на Австралия Навратилова се качи на съдийската кула с намерение да прочете изявление по горещата тема, но почти мигновено микрофонът и излъчването от корта бяха спрени от официалните лица, отговарящи за организацията на събитието.

След това Навратилова, заедно със сънародника си Джон Макенроу, излезнаха на корта с транспарант "Ивон Гулагонг Арена", подсещайки всички присъстващи на кого трябва да бъде прекръстена втората по големина тенис арена в Австралия.

Организаторите на турнира заявиха, че са срещу ксенофобските изказвания на Корт, но подобни действия на "двамата известни гости" са абсолютно неприемливи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Навратилова призова за преименуване на "Маргарет Корт Арена" Павел Димитров
Теми:  
australian open | маргарет корт | мартина навратилова

Коментари





Следвайте ни в Facebook