Навратилова: Въпрос на време е Себастиан Корда да спечели титла от Шлема

от в 09:45 на 30.09.2021
Диана Андреева

Себастиан Корда е един от най-обещаващите млади атлети през последната една година. Американецът заслужено е намерил място в NextGen финалите, тъй като през сезона не само, че спечели своята дебютна ATP титла, но и бе на крачка от място в четвъртфиналите на Уимбълдън 2021. Редица тенис анализатори определят бъдещето на Себастиан като светло, а в скорошно интервю подобно мнение изказа и бившата топ състезателка при дамите Мартина Навратилова. Ето какво точно сподели тя: 

"Въпрос на време е Корда да спечели своята първа титла от Големия шлем. Себастиан вече е завършен състезател, който е толкова добре запознат с играта, че е готов за големи подвизи. Може би мейджър трофеят му няма да дойде през следващата година, но бих предположила, че неговият сезон ще дойде до 2023.

Щом видях Корда за първи път на корта, бях изумена. Със сигурност в миналия си живот той е бил тенисист, защото е страхотен. Родителите му са му придали всичко, което са научили през годините за спорта и от тук насетне той само ще надгражда, ще върви уверено напред." - завърши Навратилова. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Навратилова: Въпрос на време е Себастиан Корда да спечели титла от Шлема Диана Андреева
Теми:  
голям шлем | мартина навратилова | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook