Навръх 19-ия си рожден ден: Руне си подари първи АТР 1/2-финал след само 2 загубени гейма!

от в 19:00 на 29.04.2022
Мирела Николова

Холгер Руне е сред най-обещаващите млади таланти, който през последните седмици показва страхотна игра и заслужено вече е полуфиналист на АТР 250 турнира в Мюнхен. След като в предходния си двубой датчанинът надви топ поставения в схемата Александър Зверев, днес той затвърди победата си с успех над Емил Руусувуори в последователни сетове - 6:0 6:1. Любопитното е, че точно на днешния ден Руне празнува своя 19-и рожден ден и надали можеше да си мечтае за по-хубав подарък от място в полуфиналната фаза, където го очаква сблъсък с местния представител Оскар Оте.

Младокът стартира на изключително високи обороти и още от самото начало успяваше да налага своя стил на игра. Той пласираше ударите си дълбоко в противниковата половина и същевременно издебваше правилния момент, в който да изпълни къса топка, с която в голяма част от случаите приключваше разиграването в своя полза. Благодарение на агресивната си игра и на ретур Руне реализира три поредни пробива и скоропостижно откри сметката си в общия резултат, без да загуби нито един гейм.

Вторият сет започна по познатия начин, тъй като датчанинът продължи да доминира изцяло събитията на корта и набързо удължи победната си серия, повеждайки с 4:0. От там насетне бе невъзможно Руусувуори да спре устрема на съперника си и след няколко протоколни гейма Руне вече можеше да отпразнува рождения си ден с достигане до първи АТР полуфинал.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Навръх 19-ия си рожден ден: Руне си подари първи АТР 1/2-финал след само 2 загубени гейма! Мирела Николова
Теми:  
atp | мюнхен | Обзори | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook