Не може да играе на клей ли? Медведев разгроми Сонего и даде сериозна заявка за трофея!

от в 17:16 на 12.04.2023
Мирела Николова

Даниил Медведев никога не е криел своята омраза към бавните настилки, но въпреки тези свои чувства руснакът бе близо до съвършенството в днешния си двубой на старта в Монте Карло. В първата си среща за сезона на клей московчанинът бе напълно безкомпромисен срещу бившия №21 Лоренцо Сонего, който може да се похвали с достигане до полуфиналите на Мастърса в Рим, и след .... минути оформи повече от категоричното 6:3 6:1, за да си гарантира място в третия етап на надпреварата в Монако, където го очаква сблъсък с Александър Зверев.

Противно на очакванията, световният №5 навлезе убедително в мача и още в откриващото подаване на съперника осъществи пробив, който впоследствие, макар и трудно, затвърди за 3:0. Руснакът демонстрираше забележителна стабилност от дъното на корта и в характерния за себе си стил бавно и методично изграждаше атаките си, предизвиквайки неточност от отсрещната страна. До края на сета Медведев пропусна общо 4 възможности да реализира нов пробив, но това по никакъв начин не се отрази на изхода от дебютната част, която скоропостижно отлетя в неговия актив.

Доминацията на носителя на титла от Шлема бе още по-ясно изразена във втория сет, където непредизвиканите неточности от неговата ракета напълно отсъстваха. Благодарение на прецизността в ударите си фаворитът набързо си изгради солидна преднина от два пробива и 5:1, с което оставащите минути от срещата бяха превърнати в просто формалност.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Не може да играе на клей ли? Медведев разгроми Сонего и даде сериозна заявка за трофея! Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | монте карло | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook