Негативно отношение ли? Вижте колко топло бе посрещнат Джокович от феновете (видео)

от в 14:13 на 31.12.2022
Мирела Николова

През миналия сезон Новак Джокович преживя своеобразен кошмар в Австралия, тъй като не бе допуснат да влезе в страната заради отказа си да се ваксинира, довел до неговото депортиране и тригодишна забрана за влизане в държавата. Все пак визата му бе възстановена още през ноември от новото правителство в Австралия, с което сърбинът получи възможност да се състезава в турнирите на Зеления континент. Той пристигна там в началото на настоящата седмица и вече провежда усилени тренировки за предстоящата АТР 250 надпревара в Аделаида (1-8 януари), която ще предшества участието му на Аустрелиън Оупън (16-29 януари).

Самият Ноле заяви в интервю пред австралийски медии, че никога няма да забрави случилото се през миналия сезон, но въпреки това пристига с позитивна нагласа и надежда за топло посрещане от австралийските феновете. Изглежда, че желанието на 21-кратния шампион от Шлема се е сбъднало, тъй като при излизането си на корта в Аделаида днес за поредната си тренировка той бе посрещнат с овации и скандирания "Идемо, Новак, Новак, Новак" от феновете по трибуните, които държаха сръбски знамена и плакати с неговия лик. 

По-рано днес Джокович научи и жребия си за турнира в Аделаида, като първият му съперник за годината ще бъде една от сензациите на сезон 2022 в лицето на французина Констант Лестиен, заемащ 65-ата позиция в световната ранглиста благодарение на отличните си изяви в състезания от сериите Чаланджър. В същата част на схемата се намира и Даниил Медведев, като двубой между двамата бивши №1 е възможен в полуфиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Негативно отношение ли? Вижте колко топло бе посрещнат Джокович от феновете (видео) Мирела Николова
Теми:  
atp | Аделаида | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook