Немислим обрат: Защитаващият шампион Рубльов отрази 5 поредни мачбола и е 1/4-финалист в Дубай

от в 15:34 на 01.03.2023
Калоян Соколов

Андрей Рубльов не беше постигал поредни победи на нито един турнир извън Аустрелиън Оупън в хода на настоящия сезон и редица по-нискоранкирани състезатели записаха скорошни победи над световния номер шест. Лошите новини за руснака не приключваха дотук, защото през тази седмица му предстоеше защита на неговия трофея в Дубай, а проблемите не закъсняха още на старта.

Все пак Рубльов успя да се справи със съпротивата на Филип Краинович, наваксвайки пасив от 2:5 в откриващата част, но днес трудностите пред втория поставен бяха от далеч по-сериозен характер. Защитаващият шампион губеше със сет и 1:6 точки в тайбрека на втория, само че някак намери сили да триумфира над Алехандро Давидович Фокина с крайното 1:6 7:6(6) 7:6(3), за да си гарантира четвъртфинален сблъсък с нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп, от когото е губил при единствената им среща.

Стартът беше катастрофален за Рубльов, тъй като неговият съперник постоянно го матираше с перфектно изпълнени къси топки и отлично разчиташе вторите му сервиси, които веднага атакуваше. Давидович Фокина вземаше топката максимално рано, което доведе дотам, че фаворитът влезе в крайно непозната за себе си роля и постоянно трябваше да се защитава. Всичко това помогна на финалиста от Монте Карло да дръпне с 5:0 гейма и съвсем скоро първата част беше спечелена от него.

Шестият в света нямаше намерение да остави нещата така и се завърна към силните си страни, като топката започна да профучава неспасяемо покрай ибиериеца. Непоставеният състезател обаче отказа да предаде инициативата и продължаваше да държи контрола над разиграванията, използвайки своята креативност и нестандартни решения. Този сблъсък на тенис идеологии ставаше все по-оспорван и напълно логично се стигна до тайбрек, където Давидович Фокина взе комфортния аванс от 6:1, но изненадващо не спечели нито точка повече и победителят щеше да бъде определен в решителна част.

Там определено Рубльов имаше игрово предимство и печелеше множество точки с помощта на началния си удар, ала допускаше неточности в най-важните моменти и не успяваше да дръпне напред в резултата. Испанецът пък се опази от всякакви спадове в нивото си и драмата достигна връхната си точка, защото отново двамата тенисисти влязоха в тайбрек, само че този път фаворитът беше безупречен и можеше да се поздрави с направата на един от най-знаменитите си обрати.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Немислим обрат: Защитаващият шампион Рубльов отрази 5 поредни мачбола и е 1/4-финалист в Дубай Калоян Соколов
Теми:  
atp | алехандро давидович фокина | андрей рубльов | дубай | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook