"Ненадминат гений": Ироничната реакция на Плишкова към предложенията на Циципас

от в 18:30 на 27.03.2022
Мирела Николова

Стефанос Циципас често попада под светлините на прожекторите заради своите желания за промени в тенис правилника, като неведнъж неговите идеи са срещали бурно неодобрение от страна на колегите му. След като през миналия сезон той пожела да бъде разрешена треньорската помощ по време на официални двубои, то съвсем наскоро гъркът изказа мнение, че дамските срещи на турнирите от Големия шлем също трябва да се играят във формат 3 от 5 сета.

Причината за това твърдение на световния №5 е, че в момента жените взимат същите финансови възнаграждения като мъжете, въпреки че прекарват на корта по-кратко време, и също така допълва, че съществуват множество статистики и изследвания, които сочат, че жените имат дори по-голяма издръжливост от мъжете.

Реакциите не закъсняха, като първа възмущението си изрази бившата водачка в световната ранглиста Каролина Плишкова. В своя Instagram профил чешката тенисистка публикува част от статия, съдържаща изказването на Циципас, и добави серия от изпълнени с ирония емотикони, сред които бяха неудържим смях и стикери с надписи "Изключително умно" и "Ненадминат гений".

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Ненадминат гений": Ироничната реакция на Плишкова към предложенията на Циципас Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | каролина плишкова | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook