Необичайна ситуация раздели българка от престижна титла при юношите

от в 09:15 на 22.03.2022
Диана Андреева

Метеорологичните условия в пролетните месеци ежегодишно са особена пречка пред организаторите на тенис турнири на открито, които са принудени да правят рокади в програмата поради дъждовното време. Единици са обаче примерите, в които надпреварите не успяват да приключат, но именно такава беше ситуацията в Беникарло, Испания през миналата седмица. 

В юношеския ITF турнир предсатвителката на България Йоана Константинова се представи отлично до самия финал. Българката трябваше да направи една последна крачка и да надиграе своята опонентка Никола Бартункова, за да завоюва петия си трофей при подрастващите, ала времето в испанския град не позволи това да се случи. Константинова и поставената под номер едно не успяха да излязат за мача си в запланувания за това ден, а впоследствие организаторите съобщиха, че срещата се отменя и събитието приключва без шампион. 

Константинова напусна Беникарло и се отправи към следващата дестинация в графика си. През настоящата седмица тя предстои да се изявава на друг юношески турнир, който ще се проведе в академията на Хуан Карлос Фереро, а днес родната ни представителка се поздрави с първа победа и удължи отличната си серия без нито една загуба от последните си пет изиграни двубоя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Необичайна ситуация раздели българка от престижна титла при юношите Диана Андреева
Теми:  
ITF | Български тенис | Йоана Константинова

Коментари





Следвайте ни в Facebook